Εκδηλώσεις

Κάθε χρόνο ο σύλλογος μας διοργανώνει μία σειρά μόνιμων εκδηλώσεων οι οποίες είναι:


     - 10 Δεκεμβρίου την Μεγάλη Φιλανθρωπική Αγορά «ΔΩΡΑ ΨΥΧΗΣ» στο ξενοδοχείο ΣΑΜΑΡΑΣ.

     - Αποκριάτικο ολοήμερο πάρτυ, για τα παιδιά στο Ξενοδοχείο Σαμαράς, την προτελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

     - Πασχαλιάτικη Φιλανθρωπική Αγορά «Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ»  το Σάββατο του Λαζάρου στην Πλατεία Πάρκου.

     - Γιορτάζουμε τη ΜΗΤΕΡΑ με λουλούδια στην Πλατεία Ελευθερίας την 2η Κυριακή του Μαΐου.

     - Διοργανώνουμε τον Νοέμβριο τον Μεγάλο Φιλανθρωπικό Χορό

 

Ο σύλλογος μας πραγματοποίησε επίσης και τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Εκδηλώσεις που έγιναν το 2011

11-3-2011 - Ο σύλλογος παρευρέθηκε στη παράσταση - πρεμιέρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης με το έργο "Ο επαγγελματίας" του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Κώστας Φλωκατούλας, Χρήστος Ευθυμίου, Εύα Βάρσου.

23-05-2011 - Παρουσίαση Βιβλίου "Νεογέννητοι γονείς" της κ. Ξένιας Γιαννάκη και ομιλία με θέμα: "Σχέσεις γονέων και παιδιών". Η παρουσίαση έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας. Για το βιβλίο μίλησαν οι Αθανάσιος Μιχελής (Διευθυντής Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας) και Γιώργος Δούμας, δικηγόρος. Μέρος των εσόδων απο την  πώληση του βιβλίου διατέθηκαν για τους σκοπούς και το έργο του Συλλόγου "Συν στον άνθρωπο".

25-5-2011 - Ο σύλλογος παρευρέθηκε στην εκδήλωση με θέμα "Ενημέρωση & Πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού" η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βρετανική Πρεσβεία. Την εκδήλωση διοργάνωσε κλινική Cambridge Breast Clinic σε συνεργασία με την κλινική Μητέρα.

9-13/6/2011 - Εκδρομή Μιλάνο - Γαλλοιταλική Ριβιέρα.

18-19/6/2011 - Συμμετοχή στα "Αμφιθεατρικά" του Πολιτιστικού Συλλόγου Aμφιθέας

 

Εκδηλώσεις που έγιναν το 2010

8/3/2010 - Ομιλία με θέμα σχετικό με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων σε συνεργασία με τον Εξωραιστικό-Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λαμίας.

14/3/2010 - Θεατρική παράσταση "Ψηλά απ΄τη γέφυρα" στο θέατρο Βρεττάνια του Άρθουρ Μίλερ με τους Γρηγόρη Βαλτινό, Πέτρο Φυσσούν, Μαρίνα Ψάλτη κ.α.

20 - 24/4/2010 - Εκδρομή στην Βαρκελώνη.

23/6/2010 - Μουσικοχορευτική φιλανθρωπική βραδιά στο ICE CLUB με το συγκρότημα Ρωμανώφ.

25/10/2010 - Απογευματινός καφές στο Ίδρυμα Θηλέων Λαμίας σε συνεργασία με το κατάστημα καλλυντικών THE BODY SHOP και την σχολή σεφ μαγειρικής "Le Gourmet". Μέρος των εσόδων διατέθηκε στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας.

20-21/11/2010 - Εκδρομή Καστοριά - Πρέσπες.

 

 

 

Εκδηλώσεις που έγιναν το 2009

 

13/2/2009 - Παρουσίαση Βιβλίου της Ψυχολόγου Χριστίνας Σαμαράκη «Πώς να κατακτήσετε τα μυστικά της Γλώσσας του Σώματος» σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΟΙΩΝΟΣ @ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

29/3/2009: Θεατρική παράσταση "Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες" του Ρίτσαρντ Αλφιέρι στο θέατρο "Ιλίσια Ντενίση" με τους Ρένη Πιττάκη και Κων/νο Κάππα.

11/5/2009: Μουσική Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας  αφιερωμένη στον Διεθνούς Φήμης Μουσικοσυνθέτη  Περικλή Κούκο.

23/9/2009 - Απογευματινό Καφέ στο Περίπτερο Αγίου Λουκά σε συνεργασία με την Εταιρεία Καλλυντικών THE BODY SHOP.

27/9/2009 -
Συμμετοχή στο Μαραθώνιο που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση “Susan G. Komen for the Cure

2/11/2009 -
ΠΡΑΞΕΙΣ ΖΩΗΣ «ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ»  Ο σύλλογος σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λαμίας και τον Ιατρικό Σύλλογο, πραγματοποιεί εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων σώματος.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων. 

Στην εκδήλωση μίλησαν οι:

- Κώστακης Αλκιβιάδης, Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών - Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

- Παναγιωτίδης Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Αιματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

- Βαρδούλης Ιωάννης, Χειρούργος τ. Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Βόλου - Πρόεδρος Συλλόγου Δωρητών Οργάνων Βόλου.

- Κυριαζόπουλος Γεώργιος, Γιατρός Υπεύθυνος Παθολόγος - Εντατικολόγος - Συντονιστής Μεταμοσχεύσεων για την Στερεά Ελλαδα.

- Ξενοτρούλιας Ιωάννης, Παθολόγος Επιμελητής Β' της αιμοδοσίας τουΓΝΛ.

- Υφαντή Θεανώ, Επισκέπτρια Υγείας της Αιμοδοσίας του ΓΝΛ.

- Ζαχαράκης Δαμασκηνός, Ηγούμενος Ι.Μ. Αγάθωνος.
Το πρόγραμμα έκλεισε με την συμμετοχή μουσικού συνόλου του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας.

Παράλληλα διοργανώθηκε τηλεμαραθώνιος σε συνεργασία με το STAR Κεντρικής Ελλάδας.  Τα έσοδα διατέθηκαν για την αγορά Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας.
 

21-25/4/2009 - Εκδρομή Κάιρο - Αλεξάνδρεια.

 

Εκδηλώσεις που έγιναν το 2008

6/4/2008 - Επίσκεψη στην Αθήνα για παρακολούθηση της Θεατρικής Παράστασης «Δύο τρελοί-τρελοί παραγωγοί»σε σκηνοθεσία-απόδοση κειμένου Σταμάτη Φασουλή και Θοδωρή Πετρόπουλου.

4-4-5/10/2008 - Συμμετέχουμε στη 15η Πανελλήνια Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στην Πλατεία Πάρκου Λαμίας με σκοπό την προώθηση του οικολογικού τρόπου καλλιέργειας και παραγωγής και την προώθηση της οικολογικής ζωής και κοινωνίας γενικότερα.  Λάβαμε μέρος με είδη ζαχαροπλαστικής και προϊόντα χειροτεχνίας των μελών του συλλόγου μας.

15/10/2008 -  ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΚΑΦΕ στο Τουριστικό Περίπτερο του Αγίου Λουκά, σε συνεργασία με την εταιρία καλλυντικών THE BODY SHOP.
 

 

Εκδηλώσεις που έγιναν το 2007

25/2/2007 - Επίσκεψη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην έκθεση έργων του Σαλβαδόρ Νταλί και στη συνέχεια παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» με τον Γιώργο Κιμούλη.

13/3/2007 - "Εις το όνομα της μητρός" εκδήλωση αφιερωμένη στη μητέρα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, μίλησαν η συγγραφείς Γιοβάννα και Αλκυόνη Παπαδάκη. Την εκδήλωση κάλυψε μουσικά το τμήμα σαξοφώνων του καθηγητή του Δ.Ο.Λ. Αθανασίου Φυσέκη. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΟΙΩΝΟΣ.


18/5/2007 -
Μουσική Βραδιά αφιερωμένη στα Αργεντίνικα Τάγκο.  Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

8/10/2007 - «Η ΖΩΗ ΝΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.  Ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ,  το Παράρτημα της Αντικαρκινικής Εταιρείας Λαμίας και τον Ιατρικό Σύλλογο. Παράλληλα,  στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας,  εκτέθηκαν έργα προς πώληση καταξιωμένων ζωγράφων προς πώληση. Οι εκδηλώσεις διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, της Νομαρχίας Φθιώτιδος και του Δήμου Λαμιέων. Συμμετείχαν οι διακεκριμένοι επιστήμονες:

- Δημήτρης Μαντάς, Λέκτωρ Α' Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (Θέμα: Πρόληψη - Έγκαιρη Διάγνωση και Αντιμετώπιση του Καρκίνου Μαστού).

- Σπυριδούλα Καρβέλη, Ψυχολόγος Msc - Ψυχολογίας Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών "Άλμα Ζωής" (Θέμα: Ανασταλτικοί Παράγοντες Πρόληψης).

- Ελένη Καλλιγά, Εθελόντρια του Πανελληνίου  Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού (θέμα:  Προσωπική εμπειρία με τον καρκίνο μαστού).

Τη συζήτηση συντόνισε η κα Ελένη Λέκα, Κοινωνική Λειτουργός του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού  "Άλμα Ζωής". Την εκδήλωση χαιρέτισε η  κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, πρόεδρος του συλλόγου "Άλμα Ζωής". Στο τέλος της εκδήλωσης σύνολο του Δ.Ω.Λ. ερμήνευσε έργα μουσικής του κινηματογράφου. Τραγούδησε η Λίλη Βαρακλιώτη, συνοδεία πιάνου με την Ελένη Οικονόμου και όμποε με την Σταυρούλα Μπότη. Τα έσοδα διατέθηκαν για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

31/10/2007 -
Μια μουσική βραδιά με το κουαρτέτο εγχόρων SUVENIR στο Kings ClubΤα έσοδα διατέθηκαν για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

27/12/2007 - Ο σύλλογος συμμετείχε σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ, με τους ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟ και ΜΑΡΙΝΕΛΑ. Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για την αγορά αντιρετροϊκών φαρμάκων ως επίσης και για την αποπεράτωση του σχολείου για τα ορφανά - φορείς του HIV/AIDS της Ακτής Ελεφαντοστού.

 

Εκδηλώσεις που έγιναν το 2006

Δώστε ελπίδα στα παιδιά της Αφρικής

Στις 20/02/2006 στο ξενοδοχείο Σαμαράς της πόλης μας, η Γενική Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών για θέματα του Aids, μια ακούραστη και ταπεινή εργάτης του εθελοντισμού, η κ. Μέρω Κεσεσίογλου , μίλησε με θέμα "Δώστε ελπίδα στα παιδιά της Αφρικής". Παράλληλα έγινε προβολή slides για τα προβλήματα των παιδιών στον τόπο αυτό, που πεθαίνουν απο τη μάστιγα της εποχής μας το aids και άλλες ασθένειες ακόμα και απο πείνα σε μια εποχή αφθονίας και περίσσειας αγαθών για τις δικές μας πόλεις. Ο Σύλλογος συγκέντρωσε φάρμακα και φαρμακευτικά είδη καθώς και γάλατα για τα νεογέννητα παιδιά. Παράλληλα σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΕΝΑ Κεντρ. Ελλάδος, διεξήχθη μεγάλος τηλεμαραθώνιος και  συγκεντρώθηκε το ποσό των 11.267,70 ευρώ για το οικοτροφείο της Γεωργικής Σχολής παιδιών με AIDS.

 


Έτσι σήμερα αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί το νέο οικοτροφείο της Γεωργικής Σχολής, παιδιών με AIDS, δυναμικότητας 100 ατόμων, φέρει τον τίτλο της πόλης μας ΛΑΜΙΑ - HELLAS.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες απο το συγκεκριμένο οικοτροφείο.

Εαν θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες απο το έργο της "Ελληνικής Δράσης Για Την Αφρική" πατήστε εδώ

5/5 - 10/5/2006 - "ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ" στην Δημοτική Πινακοθήκη "Αλέκος Κοντόπουλος". Με ομιλητές την Μαρίνα Οικονόμου - Λαλιώτη επίκουρη καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Κων/να Παπαδάκη ψυχολόγο Mcm, την Αλεξάνδρα Ασκούνη - Στρούμπου Παιδίατρο-Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογενειών για την ψυχική υγεία. Παράλληλα φιλοξενήθηκε έκθεση ζωγραφικής με έργα τροφίμων του "Δρομοκαίτειου" Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

 

Εκδηλώσεις που έγιναν το 2005

20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2005 - Επίσκεψη στην Αθήνα για παρακολούθηση  της Θεατρικής Παράστασης «ΑΘΕΑΤΗ ΘΕΑ» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτινού.

15 ΜΑΙΟΥ 2005 - Συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο σε συνεργασία με Δήμο Λαμιέων και Δημοτικό Ωδείο με τίτλο Η ΜΑΡΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ  ερμηνεύει ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ.

16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005 -
«ΝΟΤΕΣ ΖΩΗΣ» στο Χαλκιοπούλειο Στάδιο Λαμίας. Συμμετείχαν: H Ομάδα Ελληνικού Λαικού Χορού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλλιθέας, η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου, το Εργαστήρι Πολιτισμου Λαμίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών,   ο Ιατρικός Σύλλογος, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.  Τραγούδησε η ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ με το μουσικό συγκρότημα του Νίκου Φιλιππίδη.  Τα έσοδα διατέθηκαν στο Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

 

 

Εκδηλώσεις που έγιναν το 2004

28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004"ΕΡΓΑ ΕΛΠΙΔΑΣ" - H Εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα άτομα που δίνουν τον  προσωπικό τους αγώνα για την απεξάρτησή τους από τη μάστιγα των ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδος, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης και Ενημέρωσης κατά των Ναρκωτικών, το Εξωτερικό Ιατρείο Ουσιοεξαρτήσεων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Συμμετείχαν το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και το ΔΩΛ. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή των εξαρτημένων ατόμων, καθώς και έργα ζωγραφικής. Τα έσοδα διατέθηκαν για την αγορά βιβλιοθήκης για το ιατρείο Ουσιοεξαρτήσεων του Γεν. Νοσοκομείου Λαμίας.

 

 

Joomla Extensions Directory Listing