Τα νέα μας

Ένα αφιέρωμα για τη Σοφία Ασημακοπούλου - Γίτσα

kuria-sofia111

Από το Φιλανθρωπικό Σύλλογο "Συν στον Άνθρωπο"

Αφιέρωμα στη Σοφία Ασημακοπούλου - Γίτσα που έφυγε...

Ένας επίλογος χωρίς τέλος...

........////////////..........

"Κορίτσια" αύριο τι ώρα θα μαζευτούμε;

Και τα μάτια σου έλαμπαν και τα χεράκια σου ασταμάτητα έφτιαχναν τα "δώρα της ψυχής" σου που κατάθετες στον ανθρώπινο πόνο με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο.

Ήσουν για μας και για όλους μια αγκαλιά ανοιχτή ένας ουρανός χωρίς σύννεφα ένα αεράκι χαράς και αισιοδοξίας.

Ήσουν η μάννα κουράγιο, η μάννα σύμβολο, η μάννα της υπομονής, η μάννα της αγάπης.
Ήσουν ο κρίκος της ισορροπίας.
Ήσουν το άγγιγμα της ψυχής μας, το σκίρτημα της ελπίδας.
Ήσουν για όλους η προσφορά, το .κάλεσμα, η καλοσύνη.

Και όταν πολλές φορές μας διάβαζες αποσπάσματα αγαπημένων σου συγγραφέων και ποιητών μας ταξίδευες με την ομορφιά του λόγου σου και της γνώσης σου.

Σ ευχαριστούμε!

Είσαι εδώ Σοφία μας.....
Ραντεβού αύριο ώρα 10 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου μας
Όχι, δε ξεχνάμε...Θα σου έχουμε παραγγείλει και το καφεδάκι σου .......

Σε αγαπάμε.....

 

Πρόσκληση σε κατανυκτική αρτοκλασία στο Ορφανοτροφείο Θηλέων την Δευτέρα 23/10

10-20-2018-art

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ σας προσκαλεί σε κατανυκτική αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του θεολόγου στο Ορφανοτροφείο θηλέων με τη συμμετοχή τμήματος της Βυζαντινής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας. Ακολουθεί καφές ή τσάι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος.

 

Έναρξη δραστηριοτήτων Φιλανθρωπικού Συλλόγου «ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» - Χειμώνας 2017

instaman

Λαμία 10/10/2016

Αγαπητά μας Μέλη και Φίλοι του Συλλόγου,

Mε πολύ αγάπη και αισθήματα βαθειάς ευγνωμοσύνης, απευθυνόμαστε και πάλι σ’ εσάς, ικέτες της πολύτιμης  και  πολυεπίπεδης στήριξης του έργου μας, ενός έργου που με τη  συνδρομή σας,  για δεκατρία ολόκληρα χρόνια,  κατοχυρώθηκε,  ως ένας πυλώνας αγάπης, αλληλεγγύης, στήριξης και ελπίδας των αναξιοπαθούντων , δεινά  πια, συνανθρώπων μας.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ-ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2017

 

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 6:00' το απόγευμα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων
Κατανυκτική αρτοκλασία για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου,  στο Ορφανοτροφείο Θηλέων, με τη συμμετοχή τμήματος της Βυζαντινής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.  
Στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων θα σας περιμένει ζεστός καφές ή μυρωδάτο τσάι με σπιτικές λιχουδιές.      
 

 

Κυριακή 5 Νοεμβρίου Εκδρομή στους Δελφούς
Λένε ότι οι Δελφοί είναι ένας τόπος ενεργειακός! Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ιστορία που έχει απλώσει περίτεχνα το πέπλο της πάνω από τον «Ομφαλό της Γης» αλλά και στην ενέργεια που αποπνέει ο σύγχρονος οικισμός που για πολλούς ακόμα και σήμερα αποτελεί ένα καλά κρυμμένο μυστικό!
Ένα ταξίδι δύο ταχυτήτων που μόνο ευχάριστα θα σας εκπλήξει.
Σε ένα επιβλητικό τοπίο, πάνω από τον Κορινθιακό κόλπο, οι Δελφοί θεωρούνται το κέντρο του κόσμου-και όχι άδικα.  Η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και η γνωριμία με την ιστορία του τόπου προκαλεί αναπόφευκτα δέος και συγκίνηση.
Αυτό που ίσως αγνοούμε είναι το πόσο αρμονικά δένει το παρελθόν με το «ζωηρό» παρόν και όλα εκείνα που έχει να προσφέρει η σύγχρονη πόλη των Δελφών.  Η υποψηφιότητα δε της πόλης για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 είναι, αν μη τι άλλο, η ιδανική αφορμή για να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα!
   Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών είναι από το 1987 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
   Στους Δελφούς εδρεύει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο, που φιλοξενεί εικαστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και παγκόσμια συνέδρια.  
  Από το 1939 λειτουργεί στους Δελφούς Καλλιτεχνικός σταθμός της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
   Το σπίτι του ποιητή ΄Αγγελου Σικελιανού και της συζύγου του Εύας Πάλμερ έχει μετατραπεί πλέον σε Μουσείο Δελφικών Εορτών.  Εκτίθεται φωτογραφικό  και έντυπο υλικό από τις Δελφικές εορτές (1927-1930), κοστούμια από τις παραστάσεις αρχαίου δράματος, χειρόγραφα κείμενα του ποιητή.
   Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο
   Το σπουδαιότερο μαντείο του αρχαίου κόσμου και μνημείο της Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ασκεί απίστευτη επίδραση στον επισκέπτη.  Είναι το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, η ισχυρή ενέργεια που δονεί η ατμόσφαιρα, η αίσθηση της αίγλης που έχει γνωρίσει αυτό το μέρος μέσα στην ιστορία, οι θησαυροί, το ιερό του Απόλλωνα, ο Θόλος της Αθηνάς Προναίας, το θέατρο αλλά και το στάδιο, η Κασταλία Πηγή και φυσικά το μουσείο.
   Το μουσείο των Δελφών, φιλοξενεί ορισμένα από τα σπουδαιότερα ευρήματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μεταξύ των οποίων ο συγκλονιστικός Ηνίοχος και ηΣφίγγα των Ναξίων, ενώ τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αναθήματα, τα αρχιτεκτονικά μέλη του Θησαυρού των Σιφνίων, του Θησαυρού των Αθηναίων, του Θόλου κ.ά.
   Μεσημεριανό γεύμα στη Villa Symposium στο κομψό και εκλεπτυσμένο περιβάλλον που συνδυάζει τη ζεστή φιλόξενη ατμόσφαιρα χάρη στην παραδοσιακή διακόσμηση, την ανοιχτή κουζίνα με αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις με υλικά που παράγονται στον κήπο τους και το πολύ φιλικό προσωπικό.         Στον πολυχώρο αυτό λειτουργεί και έκθεση ζωγραφικής του καταξιωμένου ζωγράφου Δημήτρη Ταλαγάνη, την οποία όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφτεί καθώς επίσης και να απολαύσει τον βοτανικό κήπο του πολυχώρου.
Τιμή συμμετοχής στην εκδρομή: 50 ευρώ κατ΄άτομο.
Περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις, η είσοδος στο μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους, στο σπίτι του ΄Αγγελου Σικελιανού, οι ξεναγήσεις και το μεσημεριανό γεύμα.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30/10/2017.      
 
Δηλώσεις συμμετοχής για την εκδρομή: Γραφεία Συλλόγου: 22310-38539,   Μαρία Παναγοπούλου: 6974931895, Λίνα Πετροπούλου 6973533922, Ζωή Ταξίδη 6972282833

 

«ΔΩΡΑ ΨΥΧΗΣ» Τρίτη 12 Δεκεμβρίου Τρίτη Ξενοδοχείο ΣΑΜΑΡΑΣ Ωρα  8π.μ. - 21.00μ.μ.
Μεγάλη Φιλανθρωπική Αγορά «ΔΩΡΑ ΨΥΧΗΣ» στο Ξενοδοχείο Σαμαράς από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
 Ένας θεσμός αναλλοίωτος στο πέρασμα δεκατριών   ολόκληρων χρόνων, ένας θεσμός που δίνει ηχηρά μηνύματα φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης χάρη… σε Σας.
   Μέσα σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα διατίθενται προς πώληση χριστουγεννιάτικα στεφάνια, στολίδια, συνθέσεις, διακοσμητικά κ.ά. Θα απολαύσετε την πρόκληση μιας ευφάνταστης ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και δεκάδων γλυκισμάτων σε υπέροχες συσκευασίες καθώς και μια μεγάλη γκάμα αγροτικών προϊόντων και κρασιών με τη δημιουργία και φροντίδα των μελών και φίλων του συλλόγου μας, σχολείων, κοινωνικών δομών κ.ά.  
   Με χαρά θα εξερευνήσετε το μεγάλο γιουσουρούμ που θα στηθεί για σας, καθώς επίσης θα θαυμάσετε τα χειροποίητα εργόχειρα και τις υφασμάτινες δημιουργίες των μελών του Συλλόγου μας.
   Θα βρείτε το υπέροχο γούρι του συλλόγου για το έτος 2018 ευγενική προσφορά του κοσμηματοπωλείου ΚΡΟΝΤΗΡΑ.
Δώρα μεγάλης αξίας θα κληρώνονται καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας στους τυχερούς της τόμπολα, προσφορές των καταστηματαρχών της πόλης μας, ταξίδια σε καταπληκτικoύς  προορισμούς και  ξενοδοχεία καθώς επίσης κοσμήματα, έπιπλα, είδη δώρων, ρούχα, αξεσουάρ κ.ά.  
   Στο τέλος της εκδήλωσης ενώπιον της Συμβολαιογράφου κ. Ελένης Τσιγκόλη και των Μ.Μ.Ε.  θα κληρωθεί ένα αυτοκίνητο OPEL CORSA  5θυρο, 1200c.c.
Λαχνοί θα διατίθενται στον τόπο έκθεσης του αυτοκινήτου, στην πλατεία Πάρκου, στα γραφεία του Συλλόγου μας , στην  ΝΤΟΥΛΑΚΗΣ  I.K.E. καθώς και στα καταστήματα Παπαδημητρόπουλoς-Οπτικά(Καποδιστρίου)                    

Τιμή λαχνού 5 ευρώ. ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΝΤΟΥΛΑΚΗΣ I.K.E.
Συμπαρασταθείτε με δύναμη ψυχής στο έργο του Συλλόγου και  συνοδοιπορευτείτε  μαζί μας στους στόχους μας!

 

 
Δηλώσεις συμμετοχής για την εκδρομή: Γραφεία Συλλόγου: 22310-38539, Μαρία Παναγοπούλου: 6974931895, Λίνα Πετροπούλου 6973533922, Ζωή Ταξίδη 6972282833

Συμπαρασταθείτε με δύναμη ψυχής στο έργο του Συλλόγου και συνοδοιπορευτείτε μαζί μας στους στόχους μας!

Με τιμή,

Το Δ.Σ.

 

Αφιέρωμα στη μητέρα την Κυριακή 14 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

afisa-maios2017b

O Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Συν στον Άνθρωπο» πραγματοποιεί αφιέρωμα στη μητέρα στα πλαίσια του ετήσιου εορτασμού της, την Κυριακή 14 Μαΐου και ώρα 11.30 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Λαμιέων.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση του βιβλίου «Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ» του συγγραφέα κ. Παν. Δημητρόπουλου από τον ίδιο και από την κ. Αναστασία Φρόντζου-Χρηστίδη, Σύμβουλο Σχέσεων, παιδιού και οικογένειας, Επιστ. Συνεργ. ΜΕΥ, Β΄Παιδ/κής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών, Νοσ. Παίδων «Π. @ Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ».
  • Αποσπάσματα του βιβλίου με ρόλους θα διαβαστούν από μαθητές, με τη συνοδεία κιθάρας.
  • Μαθητές των μουσικών συνόλων της ευρωπαϊκής ορχήστρας, της σύγχρονης μουσικής και της κλασικής κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, θα μας ταξιδέψουν σε μουσικά μοναπάτια…

Μέρος των εσόδων των πωλήσεων τoυ βιβλίου θα διατεθεί στο σύλλογο «Φλόγα» παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

  • Σύντομη αναφορά από την πρόεδρο του συλλόγου κ. Μαρία Τρυφωνίδη, για το έργο της «Φλόγας»

Στον προαύλιο χώρο του θεάτρου:

  • Ο συγγραφέας κ. Παν. Δημητρόπουλος θα παίξει με τα παιδιά παλιά ξεχασμένα ομαδικά παιχνίδια…
  • Ιστορίες από το κουκλοθέατρο Λαμίας της Κας Τασούλας Ξηρομερίτου
  • Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με την επιμέλεια του Ιάσωνα Κοντογιάννη
  • Μουσικοκινητικά παιχνίδια και κατασκευές από την μουσειοπαιδαγωγό κ. Ηλιάνα Ζιώγα
  • Νότες χαράς…από μουσικό σύνολο κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας
  • Λουλούδια και όμορφες συνθέσεις από τον «Συν στον ΄Ανθρωπο»

 

Στα παιδιά θα προσφερθούν αναμνηστικά καπελάκια και μπαλόνια!!

Σας περιμένουμε σ΄αυτή τη γιορτή αγάπης και προσφοράς στη ΜΑΝΑ!!

afisa-maios-20171

 

 

Joomla Extensions Directory Listing